ACTIVITEITEN

De Palm Music Foundation organiseert op zondagmiddag 24 september 2023 een concert met klassieke salonmuziek uit Argentinië, Cuba, Suriname en Curaçao. Met dit na-zomerconcert wil de Palm Music Foundation het muziekminnende publiek in Nederland kennis laten maken met een unieke selectie uit de rijke klassieke salonmuziek van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Zoals uit de flyer valt op te maken, kunt u tijdens dit na-zomerconcert genieten van het sprankelende en afwisselende samenspel van maar liefst twee trio's! Het pianotrio bestaande uit Ilja Huang (piano), Inge Laurijssens (viool) en Mariette Landheer (cello) zullen een aantal bijzondere pianotrio's uit Cuba (Ignacio Cervantes, 1847-1905), Curaçao (Jan Gerard Palm, 1831-1906), Suriname (Theodoor Neumann Cordua, 1864-1911) en Argentinië (Piazzolla, 1933-1990) uitvoeren. En het Martina-trio bestaande uit Jorge Martina (tenor), Juliana Martina (sopraan) en Jaime Martina (piano) zullen prachtige liederen vertolken uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het concert zal plaatsvinden in de Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam. Aanvang van het concert is om 15.30 uur en inloop vanaf 15.00 uur. Kaarten à € 25,- zijn te bestellen via de volgende link


De Palm Music Foundation organiseert in samenwerking met de Curaçao Art Circle een drietal concerten op Curaçao met klassieke piano en kamermuziek uit Curaçao op het concertprogramma. Deze concerten vinden plaats op vrijdagavond 9 juni 2023 in de Fortkerk en op zaterdagavond 10 juni in het Paleis van de Gouverneur.
Speciaal voor de jeugd, vindt er op zaterdagochtend 10 juni ook een concertuitvoering plaats. Hiervoor worden alle piano- en vioolleerlingen op Curaçao en hun muziekdocenten uitgenodigd.
Uitvoerende musici bij de drie concerten zijn de virtuoze Georgische pianiste Ketevan Sarunashvili en de Nederlandse topviolist Jeroen Dupont
Op de concertprogramma's staat werk van een vijftal Curaçaose componisten uit de 19e en het begin van de 20e eeuw: Jan Gerard Palm (1831-1906), Jules Blasini (1847-1887), Joseph Sickman Corsen (1853-1911), Miguel Senior (1877-1975) en Jacobo Conrad (1879-1918).
Kaartjes voor de twee avondconcerten zijn zowel online te bestellen als bij Mensing's Caminada verkrijgbaar (uiteraard zolang de voorraad strekt). Verdere details zoals tijd van aanvang, website om online te bestellen, etc. zijn te vinden op bijgaande flyer .


Het 60-leden sterk Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO) onder leiding van de bekende dirigent Carl Wittrock (www.carlwittrock.nl) brengt op zondagmiddag 9 oktober 2022 in "De Duif" in Amsterdam een uniek programma ten gehore met bijzonder fraaie Curaçaose symfonische orkestwerken - zoals de Symfonie Curaçao van Rudolf Boskaljon. Met dit concert beleven deze orkestwerken hun première in Nederland!

Het TJSO zal daarnaast ook levendige orkestrale dansmuziek uit Curaçao spelen. Een Curaçaos ensemble bestaande uit de talentvolle musici Harold Martina jr. (piano), Aty de Windt (bas), Elisa Alvarez (kuarta) en André Groen (percussie) zullen samen met het TJSO deze dansmuziek uitvoeren.

Het geheel uit jongere musici bestaande TJSO heeft in de afgelopen jaren vaak finaleplaatsen en eerste prijzen gewonnen tijdens nationale en internationale concoursen en festivals.
Kaartjes à 25,- euro per kaartje zijn te bestellen via de volgende: link Eventbrite Verdere details (adres, tijd van aanvang etc.) staan vermeld op de flyer.


Op zondagmiddag 5 juni organiseert de Palm Music Foundation in samenwerking met het CCC (Cultureel Centrum Curaçao) een hommageconcert voor de Curaçaose musicus en componist Edgar Palm (1905-1998). Dit zal plaatsvinden in de Aula van de Akademia di Músika Edgar Palm te Emmastad op Curaçao. De aanleiding van dit concert is de uitgifte door de Palm Music Foundation van een muziekbundel met de partituren van Edgar Palm. Het concert zal ook worden bijgewoond door hare excellentie gouverneur Mw. George Wout.
Tijdens het hommageconcert zullen de pianisten Aemil Palm, Ilja Huang, Esther Cheri en Norman Moron composities van Edgar Palm spelen. Joop Halman, de voorzitter van de Palm Music Foundation zal een toelichting geven over het leven en werk van Edgar Palm. Daarnaast zal het ensemble van het CCC de wals "La Academia" spelen. Deze wals heeft Edgar Palm opgedragen aan Etzel Provence (1938-2020). Provence is jarenlang de directeur geweest van de muziekschool in Emmastad.


Het concert van 20 november 2021 dat vanwege de coronacrisis werd uitgesteld zal nu worden gehouden op zaterdag 14 mei 2022 in de paleiskerk, paleisstraat 8, Den Haag, aanvang concert 20.00 uur. Het programma is ongewijzigd. Zie ook het programmaboekje

Kaartjes à 22,50 euro per kaartje kunnen worden gekocht via de volgende link.


Op zondagmiddag 17 april aanstaande zal er in de Amstelkerk in Amsterdam een uniek concert plaatsvinden waarbij composities worden uitgevoerd van een vijftal bekende Curaçaose componisten uit de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw. Het gaat om:
Jan Gerard Palm (1831-1906) de patriarch van de Curaçaose salonmuziek; Jules Blasini (1847-1887) die als enige Antilliaan studeerde aan het conservatorium in Parijs; Joseph Sickman Corsen (1853-1911) de bekende dichter-musicus-componist; Miguel Senior (1877-1975) die in zijn jonge jaren recitals gaf op alle grote concertpodia in Latijns Amerika en in Parijs; en Jacobo Conrad ( 1879-1918) die met zijn viool oorstrelende serenades bracht onder menig slaapkamerraam op Curaçao!

Deze composities zullen worden uitgevoerd door de virtuoze Georgische pianiste Ketevan Sharusmashvili en de bijzonder talentvolle Nederlandse violist Jeroen Dupont. Beide musici hebben diverse eerste prijzen gewonnen tijdens internationale muziekconcoursen.
Kaartjes à 22,50 euro per kaartje kunnen worden gekocht via de volgende link van de Amstelkerk:
Klassieke piano en kamermuziek uit Curaçao - Stadsherstel Amsterdam

Meer details over de tijd van aanvang, de locatie e.d. kunt u vinden op bijgaande flyer.


Gezien de ernstige situatie met betrekking tot de verspreiding van corona in Nederland, hebben we jammer genoeg de beslissing moeten nemen het geplande concert met Ketevan Sharumashvili en Jeroen Dupont dat plaats zou vinden op zaterdag 20 november 2021, voorlopig even uit te stellen. Zodra de huidige besmettingspiek is geweken, zullen we een nieuwe datum inplannen om het concert alsnog doorgang te laten vinden.


Op zaterdagavond 20 november aanstaande zal er in de Paleiskerk in Den Haag een uniek concert plaatsvinden waarbij composities worden uitgevoerd van een vijftal bekende Curaçaose componisten uit de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw. Het gaat om:

Jan Gerard Palm (1831-1906) de patriarch van de Curaçaose salonmuziek; Jules Blasini (1847-1887) die als enige Antilliaan studeerde aan het conservatorium in Parijs; Joseph Sickman Corsen (1853-1911) de bekende dichter-musicus-componist; Miguel Senior (1877-1975) die in zijn jonge jaren recitals gaf op alle grote concertpodia in Latijns Amerika en in Parijs; en Jacobo Conrad ( 1879-1918) die met zijn viool oorstrelende serenades bracht onder menig slaapkamerraam op Curaçao!

Deze composities zullen worden uitgevoerd door de virtuoze Georgische pianiste Ketevan Sharusmashvili en de bijzonder talentvolle Nederlandse violist Jeroen Dupont. Beide musici hebben diverse eerste prijzen gewonnen tijdens internationale muziekconcoursen.

Kaartjes à 22,50 euro per kaartje kunnen worden gekocht via de volgende link.

Meer details over de tijd van aanvang, de locatie e.d. kunt u vinden op bijgaande flyer.


Ne m'oubliez pas! Classical piano and chamber music from Curaçao.

Op initiatief van de Palm Music Foundation is op 17 juli 2021 een unieke CD " Ne m'oubliez pas! Classical piano and chamber music from Curaçao" uitgebracht. Deze CD met ook een begeleidend muziekboekje bevat schitterende muziek voor piano en voor piano en viool van de Curaçaose componisten Jan Gerard Palm (1831-1906), Jules Blasini (1847-1887), Joseph Sickman Corsen (1853-1911) en Miguel Senior (1877-1975). De uitvoerende musici op de CD zijn de pianiste Ketevan Sharumashvili en de violist Jeroen Dupont. Beide bijzonder getalenteerde musici hebben diverse eerste prijzen gewonnen op internationale muziekconcoursen. De virtuoze werken op deze CD worden door hen met buitengewoon elan uitgevoerd.
Geïnteresseerden in Nederland kunnen de CD bestellen door het overmaken van 18,60 euro (15 euro voor de CD en 3,60 euro aan verzendkosten) naar rekeningnummer NL58INGB0005384222 van de ING Bank ten name van de stichting Palm Music Foundation te Hilversum, onder vermelding van "CD Classical piano & chamber music" Vergeet niet om ook het adres te vermelden waar u de CD bezorgd wilt hebben!


Het geplande Edgar Palm hommageconcert in de Amstelkerk van 15 maart 2020 is vanwege de coronacrisis en de door de regering afgekondigde maatregelen uitgesteld tot zondagmiddag 10 oktober 2021. Lokatie blijft de Amstelkerk in Amsterdam en ook het programma is ongewijzigd. Aanvang 15:30 uur. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor meer informatie zie bijgaande flyer.


Vanwege de grote belangstelling en het feit dat we diverse mensen hebben moeten teleurstellen omdat de zaal al helemaal uitverkocht was, hebben we als Palm Music Foundation besloten om de hommage rond de bekende Curaçaose musicus-componist Edgar Palm (1905-1998) eenmaal te herhalen.

Dit zal plaatsvinden op zondagmiddag 15 maart in de Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam. Aanleiding van de hommage is de uitgifte door de Palm Music Foundation van een pianoboek met alle bewaard gebleven partituren van composities van Edgar Palm.

Meer details over de tijd van aanvang en het bestellen van kaartjes via de link Eventbrite kunt u vinden op bijgaande flyer.


Op 11 januari 2020 organiseert de Palm Music Foundation een hommage aan de bekende Curaçaose musicus en componist Edgar Palm. Aanleiding is de uitgifte van een muziekbundel met de bewaard gebleven composities van Edgar Palm.
Tijdens de hommage zullen drie bijzonder talentvolle Curaçaose pianisten, Rudsel Cameron, Alexander Kraft van Ermel en Harold Martina Martinez jr. composities spelen van Edgar Palm. Ook zal het trio Nos Otrobanda, bestaande uit Michiel Braam (piano), André Groen (percussie) en Aty de Windt (bas) een aantal composities uitvoeren van leden van de muzikale Palm dynastie. Joop Halman zal een toelichting geven op het leven en werk van Edgar Palm.

Meer details over de locatie en de tijd van aanvang kunt u vinden op bijgaande flyer en het programmaboekje.

Kaartjes à 20 euro per kaartje kunnen worden besteld door overmaking van 20 euro per kaartje op rekeningnummer NL58 INGB 000 538 4222 t.n.v. van de stichting Palm Music Foundation onder vermelding van "Concert Paleiskerk".

Let wel: er zijn maar 120 zitplaatsen, het concert is daarom mogelijk snel uitverkocht!


Op dinsdagavond 29 oktober 2019 organiseert de Palm Music Foundation in samenwerking met de University of Curaçao een hommage rond de Curaçaose dichter-musicus-componist Joseph Sickman Corsen (1853-1911). Dit zal plaatsvinden in de aula van de University of Curaçao.
Op de voordrachtsavond, zal de pianist Randal Corsen diverse mooie composities van zijn betovergrootvader Joseph Sickman Corsen uitvoeren. Ronald Severing, verbonden aan de University of Curaçao zal ingaan op Corsen als literair dichter van zijn tijd, Lucille Berry-Haseth zal enkele gedichten van Corsen voordragen en Joop Halman zal een toelichting geven op het leven en het muzikale werk van Corsen.
Meer details over de hommage zijn te vinden op bijgaande flyer.


Op zondagmiddag 22 september 2019 organiseert de Palm Music Foundation een hommage aan de Curaçaose dichter-musicus-componist Joseph Sickman Corsen (1853-1911).
Joseph Sickman Corsen heeft zich in hoofd en hart genesteld van veel Antillianen, niet in de laatste plaats vanwege zijn gedicht Atardi. Als eerste toonde Corsen met dit gedicht aan dat je op een hoog niveau gedichten kan schrijven in het Papiaments. Naast dichter, was Corsen echter ook een bijzonder talentvol musicus en componist. Veel van de composities van Corsen zijn te kenschetsen als unieke muzikale gedichten met een sterk romantische inslag. De Palm Music Foundation heeft alle bewaard gebleven partituren van composities van Joseph Sickman Corsen laten digitaliseren en brengt deze nu uit als muziekbundel. De bijeenkomst in de Paleiskerk in Den Haag is bedoeld als een hommage aan het werk van Corsen, zowel als dichter en als componist.
De virtuoze pianiste Ketevan Sharusmashvili uit Georgië zal diverse mooie composities van Corsen vertolken. Naast danza's, walsen en mazurka's, zal zij ook een paar unieke door Corsen gecomponeerde serenades, nocturnes, een gavotte en zijn pianobewerking van de opera Otello van Verdi uitvoeren. Fred de Haas zal ingaan op Corsen als literair kind van zijn tijd en dichter op het raakvlak van twee eeuwen. Joop Halman zal een toelichting geven op het leven en het muzikale werk van Corsen.
Meer details over de locatie, tijd van aanvang en het bestellen van kaartjes e.d. kunt u vinden op bijgaande flyer.

Kaartjes à 20 euro per kaartje kunnen worden besteld door overmaking van 20 euro per kaartje op rekeningnummer NL58 INGB000 5384222 van de ING bank, t.n.v. stichting Palm Music Foundation onder vermelding van "Concert Paleiskerk ".

Let wel: er zijn maar 120 zitplaatsen, het concert is daarom mogelijk snel uitverkocht!


Op 6 juli 2019, organiseert de Palm Music Foundation een uniek zomeravondconcert met klassieke salonmuziek uit Argentinië, Spanje, Brazilië, Cuba en Curaçao. Dit zal plaatsvinden in de Paleiskerk in Den Haag.
Ilja Huang (piano), Inge Laurijssens (viool), Eleanne Haalstra (viool) en Thijs Haalstra (tenor). Uitgevoerd worden werken voor piano en viool van onder andere Guastavino, de "Schubert van de Pampas", José White Lafitte (1836-1918) uit Cuba, de Nederlandse-Cubaan Hubert de Blanck (1856-1932), de virtuoze Pablo Sarasate (1844-1908) uit Spanje en uit Curaçao Jacobo Conrad (1879-1918) en de patriarch van de Curaçaose klassieke salonmuziek, Jan Gerard Palm (1831-1906). Daarnaast zal tenor Thijs Haalstra een aantal temperamentvolle en vaak ontroerende liederen zingen uit Argentinië, Brazilië en Curaçao.
Voor verdere details zie de flyer van het concert en het


Op zaterdagavond 14 oktober 2017 organiseert de Palm Music Foundation een uniek concert voor 2 piano's. Uitvoerende pianisten zijn het bekende pianoduo Martijn en Stefan Blaak. De aanvangstijd van het concert is 20.00h, de inlooptijd is vanaf 19.30h

Op het programma staan een aantal unieke en schitterende composities voor twee piano's van Jacobo Palm (1887-1982), Robert Rojer (1939) en Wim Statius Muller (1930) uit Curaçao. Daarnaast zullen de broers Martijn en Stefan Blaak nog een aantal andere wervelende werken spelen van Carlos Guastavino (Las Niñas uit zijn "Tres Romances Argentinos"), Aaron Copland (danza de Jalisco), Darius Milhaud (o.a. zijn beroemde Brasileira), Maurice Ravel (La Valse), William Bolcom (Recuerdos) en Louis Moreau Gottschalk (The Banjo).

Kaartjes à 20 euro per kaartje kunnen worden besteld door overmaking van 20 euro per kaartje op rekeningnummer NL58 INGB000 5384222 van de ING bank, t.n.v. stichting Palm Music Foundation onder vermelding van "Concert Paleiskerk ".

Let wel: er zijn maar 120 zitplaatsen, het concert is daarom mogelijk snel uitverkocht!


Op zondagmiddag 8 januari 2017 vindt er op initiatief van de Palm Music Foundation een concert met pianist Marcel Worms plaats in het Concordiatheater in Enschede. De aanvangstijd van het concert is 16.00h.
Op het programma staan sprankelende Caribische dansen voor piano met composities uit Cuba (Ignacio Cervantes), Venezuela (Teresa Carreño), Brazilië (Francisco Mignone), Curaçao (o.a. Joseph Sickman Corsen, Wim Statius Muller en leden van de muzikale Palm dynastie: Jan Gerard Palm, Rudolf Palm, Jacobo Palm, Albert Palm en Edgar Palm) en Aruba (Padu Lampe).
Pianist Marcel Worms gaf concerten in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden- en Verre Oosten. Hij is goed bekend met het Latijns-Amerikaanse en Caribische repertoire. Zo verscheen van hem in 2002 een CD met tango's, in 2013 een CD met muziek van de Braziliaanse componist Francisco Mignone en in 2015 de CD "Danzas Caribeñas". De CD "Danzas Caribeñas" kwam na verschijnen al vrij snel in de Libris Top 10 van Klassieke Muziek.

Kaartjes à 15 euro per kaartje kunnen worden gekocht via de website van het Concordia Theater in Enschede.


Op zaterdagavond 26 November organiseert de Palm Music Foundation een benefietlezing met muzikale omlijsting in de Paleiskerk in Den Haag. Het onderwerp van de lezing betreft het unieke Curaçaose culturele weekblad "Notas y Letras", dat verscheen in de periode 1886-1888. Dichters, schrijvers en componisten uit Curaçao, Venezuela, Colombia, Santo Domingo en Puerto Rico publiceerden hun gedichten, novellen en composities in dit weekblad.

De lezing zal worden gegeven door Joop Halman, voorzitter van de Palm Music Foundation en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de bekende sopraan Tania Kross en pianist Marcel Worms. De opbrengst van de benefietlezing met muzikale omlijsting is bestemd voor het jeugd leerorkest op Curaçao. Verdere details over tijdstip, toegangsprijs etc. zijn te vinden in de flyer.


Op zaterdag 7 mei 2016 organiseert de Palm Music Foundation in samenwerking met het Cultureel Centrum Curaçao, een hommageconcert met composities van Albert Palm (1903-1958). Het concert vindt plaats in de "Akademia di Músika Edgar Palm" te Emmastad op Curaçao. De aanleiding is het uitbrengen door de Palm Music Foundation van een pianobundel met de composities van Albert Palm. Het hommageconcert begint met een bijdrage van de politieharmonie die in de buitenlucht een tweetal marsen van Albert Palm zal spelen. Ook de pianisten Robert Rojer, Randal Corsen, Enrico Henriquez en Esther Cheri zullen composities van Albert Palm uitvoeren. Tenslotte zal het orkest van de muziekschool onder leiding van Enrico Henriquez een aantal liederen uit de liederenbundel "Ban Kanta" spelen.
De inloop is vanaf 16.30h met muziek gespeeld door de Politieharmonie. Om 17.00h begint het officiële gedeelte van het concert.


Danzas Caribeñas in Maastricht

Op zondagmiddag 20 maart 2016 vindt er op initiatief van de Palm Music Foundation een pianoconcert plaats in de Spiegelzaal van "La Bonbonnière" in Maastricht. De aanvangstijd van het concert is 15.00h. Het adres van La Bonbonnière is: Achter de Comedie 1, 6211 GZ Maastricht.
Op het programma staan Caribische dansen voor piano met composities uit Cuba (Ignacio Cervantes), Venezuela (Teresa Carreño), Brazilië (Francisco Mignone) en Curaçao (o.a. Joseph Sickman Corsen, Robert Rojer, Wim Statius Muller en leden van de muzikale Palm dynastie: Jan Gerard Palm, Rudolf Palm, Jacobo Palm, Albert Palm en Edgar Palm).
Pianist Marcel Worms gaf concerten in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden- en Verre Oosten. Hij is goed bekend met het Latijns-Amerikaanse en Caribische repertoire. Zo verscheen van hem in 2002 een CD met tango's, in 2013 een CD met muziek van de Braziliaanse componist Francisco Mignone en in 2015 de CD "Danzas Caribeñas". De CD "Danzas Caribeñas" kwam na verschijnen al vrij snel in de Libris Top 10 van Klassieke Muziek. Kaartjes à 20 euro per persoon kunnen worden gekocht aan de kassa van de Spiegelzaal van La Bonbonnière of vooraf worden besteld via de website van het Theater aan het Vrijthof.


Op zondagochtend 13 september 2015 organiseert de Palm Music Foundation in samenwerking met de Maduro Music Foundation een concert in La Belle Alliance in het Avila Hotel op Curaçao. Het concert vindt plaats ter gelegenheid van de uitgifte door de Palm Music Foundation van een pianobundel met de composities van de musicus-medicus-componist Robert Rojer (1939). Tijdens het concert zullen de talentvolle pianisten Rudsel Cameron, Randal Corsen, Johnny Kleinmoedig, Wim Statius Muller en Carolina Nicolaas composities spelen van Robert Rojer. Het gaat om door hem geschreven danzas en om walsen die geschreven zijn voor de uitvoering door één of voor twee piano's


Concertenreeks met Sefardische synagogale muziek uit Curaçao.
Binnen het kader van de tentoonstelling Joden in de Cariben die van 30 januari tot 15 juni 2015 plaatsvindt in het Joods Historisch Museum in Amsterdam, vindt er in samenwerking met de Palm Music Foundation een concertenreeks plaats met Sefardische synagogale muziek uit Curaçao. De concerten vinden plaats in de synagogen van respectievelijk Groningen (18 maart), Alkmaar (23 maart), Maastricht (25 maart) en een afsluitend kaarslichtconcert op 26 maart in de Portugese synagoge van Amsterdam. Alle concerten starten om 19.30h. Uitvoerende musici zijn de bariton Avery Tracht, chazan en spiritueel leider in de Synagoge Mikvé Israel-Emanuel op Curaçao en de bekende Nederlandse pianist Marcel Worms. De liederen worden afgewisseld met stukken voor pianosolo, gecomponeerd door Joods-Curaçaose componisten en Curaçaose componisten die een speciale band hebben gehad met de Joodse gemeenschap op Curaçao.
Het programmaboekje bevat naast het programma ook een toelichting over de geschiedenis en de ontwikkeling van de Sefardische synagogale muziek op Curaçao.


Op initiatief van de Palm Music Foundation is op 11 januari 2015 de CD "Danzas Caribeñas, classical salon music from Curaçao, Cuba and Venezuela" uitgebracht. De CD met ook een begeleidend muziekboekje bevat 38 door Marcel Worms gespeelde pianocomposities van Curaçaose componisten zoals Jan Gerard Palm, Jules Blasini, Joseph Sickman Corsen, Rudolf Palm, Jacobo Palm, Albert Palm, Edgar Palm, Robert Rojer en Wim Statius Muller, de Cubaanse componist Ignacio Cervantes en de Venezolaanse componiste Maria Teresa Carreño.
Pianist Marcel Worms. gaf concerten in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden- en Verre Oosten. Hij is goed bekend met het Latijns-Amerikaanse en Caribische repertoire. Zo verscheen van hem in 2002 een CD met tango's en in 2013 een CD met muziek van de Braziliaanse componist Francisco Mignone. Voor zijn laatste CD "Baltische zielen" kreeg hij in het dagblad Trouw vijf sterren toegekend en een "10" in het muziektijdschrift "Luister".

Geïnteresseerden in Nederland kunnen de CD "Danzas Caribeñas" bestellen door het overmaken van 18 euro (15 euro voor de CD en 3 euro aan verzendkosten) naar rekeningnummer NL58INGB0005384222 van de ING Bank ten name van de stichting Palm Music Foundation te Hilversum, onder vermelding van "CD Danzas Caribenas" Vergeet niet om ook het adres te vermelden waar u de CD bezorgd wilt hebben! Op Curaçao is de CD vanaf 1 februari 2015 te koop bij Mensing's Caminada.


Vanwege de grote belangstelling zal het pianoconcert "Danzas Caribeñas" van 7 september jl. worden herhaald op zondagmiddag 11 januari 2015 vanaf 15.00h in de concertzaal van het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6b te Amsterdam. De kaartverkoop vindt plaats via de website van het Bethaniënklooster.

Diverse van de uit te voeren werken zijn afkomstig uit het Curaçaose tijdschrift "Notas y Letras". "Notas y Letras" verscheen in de periode 1886-1888 en had een uitstraling in het hele Caribische gebied. Schrijvers, dichters en componisten uit Venezuela, Puerto Rico, Colombia, Santo Domingo en Curaçao publiceerden hun gedichten, novelles en composities in dit culturele tijdschrift.
Op het programma staan naast Teresa Carreño uit Venezuela en Ignacio Cervantes uit Cuba, composities van Jan Gerard Palm, Jules Blasini, Joseph Sickman Corsen, Rudolf Palm, Jacobo Palm, Albert Palm, Edgar Palm, Robert Rojer en Wim Statius Muller.

Pianist Marcel Worms gaf concerten in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden- en Verre Oosten. Hij is goed bekend met het Latijns-Amerikaanse en Caribische repertoire. Zo verscheen van hem in 2002 een CD met tango's en in 2013 een CD met muziek van de Braziliaanse componist Francisco Mignone.Voor zijn laatste Cd "Baltische zielen" kreeg hij in het dagblad Trouw vijf sterren toegekend en een "10" in het muziektijdschrift "Luister".


Op initiatief van de Palm Music Foundation vindt op zondagmiddag 7 september 2014 vanaf 15.00h een pianoconcert "Danzas Caribeñas" plaats in de concertzaal van het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6b te Amsterdam.

De kaartverkoop start op 1 augustus en vindt plaats via de website van het Bethaniënklooster.

Diverse van de uit te voeren werken zijn afkomstig uit het Curaçaose tijdschrift "Notas y Letras" en worden op 7 september voor de eerste keer in Nederland uitgevoerd. "Notas y Letras" verscheen in de periode 1886-1888 en had een uitstraling in het hele Caribische gebied. Schrijvers, dichters en componisten uit Venezuela, Puerto Rico, Colombia, Santo Domingo en Curaçao publiceerden hun gedichten, novelles en composities in dit culturele tijdschrift.
Op het programma staan naast Teresa Carreño uit Venezuela en Ignacio Cervantes uit Cuba, composities van Jan Gerard Palm, Jules Blasini, Joseph Sickman Corsen, Rudolf Palm, Jacobo Palm, Albert Palm, Edgar Palm, Robert Rojer en Wim Statius Muller.

Pianist Marcel Worms gaf concerten in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en in het Midden- en Verre Oosten. Hij is goed bekend met het Latijns-Amerikaanse en Caribische repertoire. Zo verscheen van hem in 2002 een CD met tango's en in 2013 een CD met muziek van de Braziliaanse componist Francisco Mignone.Voor zijn laatste Cd "Baltische zielen" kreeg hij in het dagblad Trouw vijf sterren toegekend en een "10" in het muziektijdschrift "Luister.

In het Antilliaans Dagblad van dinsdag 9 september is een recensie van het concert opgenomen.


In 2012 is een heruitgave tot stand gekomen van de muziekbundel met 66 pianocomposities van Jacobo Palm (1887-1982). In 1980, toen Jacobo Palm al 92 jaar was, zijn deze composities uitgegeven als Obras de Jacobo Palm, Album para piano. De handgeschreven composities had Jacobo ooit aan zijn kleindochter geschonken. Als eerbetoon aan haar grootvader werden ze gedrukt zodat een groter publiek daar gebruik van kon maken. Jacobo Palm heeft de drukproeven nog zelf gecontroleerd. De publicatie was een groot succes en beleefde ook een tweede druk. Dertig jaar na zijn overlijden blijkt er nog altijd veel belangstelling te zijn voor deze composities. De heruitgave is voorzien van een introductie, een biografie van de componist en een toelichting bij de afzonderlijke composities.

Tevens is ook een project tot stand gekomen om 17 door Jacobo Palm gespeelde en door Thomas Henriquez in de periode 1950-1952 opgenomen 78 toerenplaten te digitaliseren en op CD uit te brengen. Zie hiervoor de rubriek Verkoop.


In april 2012 vonden de opnames plaats voor een CD met 18 pianocomposities van Rudolf Th. Palm welke worden gespeeld door Robert Rojer. De CD werd uitgebracht door Maduro Music Foundation.


In samenwerking met het Muziek Centrum Nederland zijn 140 terug gevonden partituren van Rudolf Theodorus Palm gedigitaliseerd. De pianobundel bevat 75 werken (in de laatste twee werken in de pianobundel heeft zijn zoon de musicus Edgar Palm verschillende tumba's van Rudolf samengebracht). Daarnaast zijn er de liederen en verder ook een aantal werken voor ensemble en voor filharmonisch orkest. Maar bij diverse van de pianocomposities bleek naderhand dat er stukken ontbraken. Deze zijn wel gedigitaliseerd maar niet opgenomen in de bundel.

De muziekbundel Obras para Piano met de pianowerken van Rudolf Theodorus Palm (1880-1950) is inmiddels verkrijgbaar via de webshop van Donemus. De bundel kan via deze website worden gedownload maar is ook in gedrukte vorm te bestellen.

Inmiddels zijn ook de liederen van Rudolf Th. Palm als een afzonderlijke zangbundel gereed gekomen welke eveneens beschikbaar is op de website van Donemus.


Op 27 juli 2010 boden de Inspecteur van de muziek van de Krijgsmacht, de heer P.J.P.M. (Pieter) Jansen, en de dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, de heer A. (Arnold) Span een eerste exemplaar van de door hun opgenomen CD met muziek van Jan Gerard Palm aan de huidige gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen de heer mr. M. van der Plank en aan zijn voorganger, de huidige consul-generaal in Brazilië de heer P. Comenencia. Het Antilliaans Dagblad berichtte daarover op vrijdag 6 augustus 2010.


Op 30 mei 2010 om 12.00 uur organiseerde de Palm Music Foundation in het Concordia Theater aan de Oude Markt 15 te Enschede een lenteconcert met op het programma werken van Caribische Klassieke componisten uit de 18e en 19e eeuw. Het virtuoze duo, Mariana Hutchinson Siemers (viool) en Maureen Wong (piano) speelden werken van o.a. José White Lafitte (1836-1918) uit Cuba, Joseph Boulogne, le Chevalier de Saint-George (1739-1799) de "Zwarte Mozart" uit Guadeloupe, de "Cubaanse Nederlander" Hubert de Blanck (1856-1932) en Jan Gerard Palm (1831-1906) uit Curaçao. Zie ook de aankondiging van het concert.

Onder de titel "Mozart uit Guadeloupe en Bach uit Curacao" heeft het dagblad Tubantia (dagblad van de provincie Overijssel) in haar kunstrubriek uitgebreid aandacht besteed aan het concert. Een korte samenvatting van het artikel en ook de fantasie Zaira van Jan Gerard Palm zijn te zien / beluisteren op de website: www.twenteuitdekunst.nl.

Een recensie is inmiddels verschenen in het Antilliaans Dagblad van dinsdag 1 juni 2010.

Het concert is te zien op de website van Nosteve; en klik dan op Lenteconcert Caribische Klassieke Meesters


In de week van 7 t/m 11 december 2009 hebben in de kazerne te Assen de opnamen plaatsgevonden voor een CD met composities van Jan Gerard Palm, gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" uit Assen onder leiding van Arnold Span. De CD bevat een selectie van de muziek die Jan Gerard Palm schreef voor de muziekkapel van de Stedelijke Schutterij op Curaçao. De CD komt met een uitgebreide toelichting.

De CD kan bij onze stichting worden besteld. Zie hiervoor de rubriek Verkoop.


In de week van 8 november 2009 verzorgen Jeroen van der Wel (viool) en Bas van Bommel (piano) op uitnodiging van Nic Moller van La Belle Alliance in het Avila Hotel op Curaçao twee concerten met werken van Beethoven, Enescu, Debussy, Tartini en natuurlijk ook Jan Gerard Palm. De concerten zullen plaatsvinden op donderdagavond 12 november en op zondagochtend 15 november. Voor het programma en een CV van beide musici alsmede ook een beknopte uitleg over de componisten en de gespeelde werken zie het programmaboekje en de affiche. Naast beide concerten verzorgen de musici speciaal voor de schooljeugd op Curacao ook een concert, dat zal plaatsvinden op vrijdagochtend 13 november in het paleis van de gouverneur. De concerten zijn een initiatief van de Palm Music Foundation en zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Avila Beach Hotel, het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederlandse Antillen en Aruba en de KLM.


Op vrijdag 27 februari 2009 was het NMI gastheer t.b.v. een presentatie voor de muziekvakpers en genodigden over het leven en werk van Jan Gerard Palm en was georganiseerd door het NMI (Nederlands Muziek Instituut) in samenwerking met het KITLV (Royal Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies), Broekmans en Van Poppel (een uitgeverij van bladmuziek) en op initiatief van de Stichting Palm Music Foundation, De presentatie vond plaats in de aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Frits Zwart, directeur van het NMI, opende de middag waarbij hij de hoop uitsprak dat het de initiatiefnemers nog zou lukken om een groot deel van de originele bronnen boven water te krijgen en beschikbaar te stellen via het NMI. Zwart gaf vervolgens het woord aan Margaret Krill die in haar lezing de muziek van Palm plaatste binnen een internationale context.

Vervolgens werd door professor Joop Halman (een achterachterkleinzoon van de componist) ingegaan op leven en werk van deze muzikale patriarch en de door Broekmans en Van Poppel uitgegeven bundel met 115 composities van Palm. Een eerste exemplaar van deze uitgave werd aangeboden aan de heer Paul Comenencia, de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen.

Na afloop van de presentatie in de aula speelden Jeroen van der Wel (viool) en Bas van Bommel (piano) in de foyer een viertal werken (fantasieën en serenades) voor piano en viool van Jan Gerard Palm waarbij duidelijk werd dat het hier om heel eigen, Antilliaanse muziek gaat. Zowel Jeroen van der Wel als Bas van Bommel kunnen gerekend worden tot de meest veelbelovende en talentvolle musici van Nederland. zie ook de brochure.


Een orgelconcert op 14 januari 2009 door Eddy van Loon in de Fortkerk op Curacao. Tijdens dit concert speelt de heer van Loon ook een drietal werken van Jan Gerard Palm (1831-1906). Het betreft een door Jan Gerard Palm gecomponeerde Huwelijks Mars, een Kerk Mars en zijn Organo Solemne. Zie voor meer informatie onze nieuwsbrief op deze site.


CD-opname en uitvoering van de pianowerken van J.G. Palm, uitgevoerd door Robert Rojer. De Cd-opnamen vonden op 28/29 juli 2008 plaats in Gent. Dit project is volledig gesponsord door de S.E.L. Madurostichting op Curacao. De CD komt met een korte toelichting bij de muziek van Jan Gerard Palm.

Boek over leven en werk van J.G. Palm; dit boek is uitgegeven bij KITLV (Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde)
boek
Het boek verschaft het bijzondere levensverhaal van deze veelzijdige musicus. Als dirigent verzorgde hij talloze uitvoeringen, heel vaak ook van zijn eigen composities. Zijn dansmuziek - walsen, mazurka’s, danza’s en tumba’s - toont zijn talent. Hiernaast schreef hij ook grotere werken voor orkest, voor piano en viool en voor diensten in de synagoge, de protestantse kerk en de vrijmetselaarsloge die frapperen door hun oorspronkelijkheid en, zoals al zijn werk, een eigen Curaçaose identiteit uitdragen. Als een ware muzikale patriarch heeft Jan Gerard Palm zijn stijl en de traditie aan zijn vele leerlingen doorgegeven.
Dit boek is gebaseerd op veel nooit eerder gebruikte informatie uit archieven, interviews en oude publicaties. Tezamen met de talloze foto’s en afbeeldingen levert dit een informatief en boeiend boek op over de klassieke Curaçaose muziek, die te lang is vergeten. De CD bij dit boek bevat een unieke selectie van de pianomuziek van Jan Gerard Palm.

Het eerste exemplaar van de CD en van het boek werd op 1 november 2008 na afloop van het Jan Gerard Palm Pianorecital aan H.M. Koningin Beatrix aangeboden.

aanbieding boek en CD aan H.M. Koningin Beatrix Boek en CD zijn verkrijgbaar:

In Nederland:
Het boek: "Jan Gerard Palm, Leven en werk van een muzikale patriarch op Curaçao" van Johannes I.M. Halman en Robert A. Rojer, is uitgegeven bij het KITLV te Leiden (2008). ISBN 978 90 6718 333 8. In het boek is ook een cd opgenomen. Het boek kost 30 euro en kan gewoon besteld worden in de boekhandel of via de website van het KITLV (www.kitlv.nl).
De CD kan besteld worden door overboeking van € 16,90 (€ 15 voor de cd en € 1,90 aan verzendkosten) op rekeningnummer 5384222 van de ING Bank, t.n.v. Palm Music Foundation per adres Boslaan 20, 1217 CV te Hilversum, onder vermelding van "CD-Palm" alsmede de adresgegevens van de besteller.

Op Curacao:
1. Het boek is te koop in de boekhandel op Curaçao
2. De CD is te koop via de gebruikelijke verkoopkanalen op Curaçao

Uitgifte van een muziekbundel met 115 van de partituren van Jan Gerard Palm Broekmans & Van Poppel. Deze uitgifte is mogelijk gemaakt met bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Nederland, het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederlandse Antillen en Aruba, de Loge 653 English Constitution en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting alsmede een bijdrage van de heer Ralph Palm. De bundel is ook te koop in de boekhandel op Curaçao.

Verder hoopt de Palm Music Foundation ook de navolgende muziekprojecten te realiseren:

De uitgifte van een cd met muziek die Jan Gerard Palm geschreven heeft voor piano en viool. Dit project is nog in voorbereiding. Jeroen van der Wel en Bas van Bommel hebben zich enthousiast bereid verklaard deze composities uit te voeren en ook op te nemen.

De uitgifte van een cd met muziek die Jan Gerard Palm heeft geschreven voor diensten in de synagoge. Avery Tracht, verbonden als chazan aan de synagoge Mikvé Israël-Emanuel op Curacao zal de zangpartij voor zijn rekening nemen. Avery Tracht kreeg in 2007 een eredoctoraat van de Hebrew University in New York, voor zijn vertolkingen van Joodse religieuze muziek.

Diverse openbare muziekuitvoeringen met muziek van Jan Gerard Palm en ook andere belangrijke componisten van Antilliaanse Klassieke muziek.